waarvoor dient een evenementen tekening?

Evenementen zijn er in alle soorten en maten. Om tot een overzichtelijke organisatie van een evenement te komen is het handig en vaak ook noodzakelijk om het evenement in kaart te brengen. Plattegrond tekeningen van een evenement laten je zien welke onderdelen er aanwezig zijn en of er niks over het hoofd wordt gezien. Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt in de volgende types, waarbij de tekening meestal gebruikt wordt voor een combinatie van meerdere:

indoor
evenementen

In een bestaande locatie(gebouw) zoals o.a. een loods, beurs, (oude)fabriek of een bedrijf

outdoor evenementen

Evenementen terreinen zoals stads- en dorpspleinen, grasvelden en recreatiegebieden.

communicatie voor de productie

Voor de inrichting van een evenement wordt het gebruikt tijdens communicatie met leveranciers.

onderdeel van de vergunning

Voor evenementen is het een onderdeel van de vergunningsaanvraag om een locatie inrichting te weergeven.

indoor evenementen

Indoor evenementen vinden meestal plaats in gebouwen zoals loodsen, beursgebouwen, evenementenlocaties, (oude)fabrieken of bedrijfsgebouwen. Soms ook in combinatie met een buitenterrein.

Voor een indoor evenement zoals een beurs, festival, muziekevenement, bedrijfsevenement of markt is het handig om tijdens de organisatie een overzicht te hebben van de ruimte, de inrichting en de onderdelen van het evenement.

Groundrules maakt regelmatig plattegrond tekeningen voor indoor evenementen locaties. Heb jij een indoor locatie of organiseer jij een indoor evenement en kan jij wel wat overzicht in de ruimte gebruiken?

outdoor evenementen

Outdoor evenementen worden gehouden op locaties waar veel rekening moet worden gehouden met de omgeving. Het is daarom essentieel dat er een weergave is van hoe het evenement wordt ingericht. Dit geeft overzicht tijdens de organisatie, zorgt voor het handhaven van veiligheid en beperkt overlast.

Locaties die meestal worden gebruikt voor outdoor evenementen zijn stadspleinen, dorpspleinen, openbare wegen, grasvelden, parken, weilanden en recreatiegebieden.

Groundrules heeft veel ervaring met het tekenen van festivals, muziekevenementen, overige publieksevenementen en markten. Organiseer jij een outdoor evenement en kun je wel wat hulp gebruiken om jouw locatie en inrichting in kaart te brengen?

communicatie voor de productie

De organisatie van een evenement is een lang proces van overleg, communicatie, regelen en overzicht houden. Hiervoor is het erg handig als dit visueel overzicht aanwezig is in de vorm van een plattegrond tekening.

De plattegrond tekening wordt gebruikt in de communicatie met leveranciers, bij het bestellen van meubels, podia, overkappingen etc. Daarnaast gebruik je het in de communicatie met hulpdiensten, dit zijn de brandweer, eerste hulp verlening, politie en beveiliging.

Groundrules heeft zelf jarenlange ervaring binnen de organisatie van een evenementenorganisatie en weet hoe belangrijk een duidelijke tekening is.

Communicatie is een belangrijk onderdeel in het organiseren van een evenement en wij willen voorkomen dat hier misverstanden ontstaan. Groundrules lost dit op door een plattegrond tekening die overzichtelijk, goed leesbaar en duidelijk is! 

onderdeel van de vergunning

Bij het organiseren van een publieksevenement is het bij grote publieksaantallen, te plaatsen overkappingen, potentieel geluidsoverlast of bijzondere locaties verplicht om een vergunning te ontvangen. Voor de aanvraag van deze vergunning moet een inzicht worden gegeven in de inrichting van het evenement.

Op de plattegrond tekening van een evenement staat alle benodigde informatie die de gemeente nodig heeft om te beoordelen of de situatie die wordt gecreëerd veilig is en zo min mogelijk overlast veroorzaak voor de omgeving.

De gemeente gaat hiervoor in overleg met adviseurs en hulpdiensten, bijvoorbeeld de brandweer. Tijdens deze communicatie is het belangrijk dat er een duidelijke weergave wordt gegeven van de situatie tijdens het evenement.

Groundrules is op de hoogte van de juiste wet- en regelgeving en de wensen van diverse gemeentes en de hulpdiensten. Zodat de communicatie over jouw evenement eenvoudig verloopt.

Homepage

werkwijze

product & service

pakketten & prijzen

kennisbank

contact

"recensie"